Amit nem mutatok meg :>Sok olyan dolog van, ami bár megérne egy bejegyzést, mégsem kerül a blogba. Ennek több oka is van.

Első és legfontosabb ok, hogy nincs elég időm az írásra.

Második legfontosabb, hogy az ócska fényképezőmmel nem tudok bármit lefényképezni. Ilyen például a varrógépszerelés vagy a karburátortisztítás.

Olyan is van, hogy elkezdek valamit megörökíteni, aztán lemerül az akku, vagy sürgőssé válik a munka, így nem készül elég fázisfotó...és nem lesz bejegyzés.

Szóval arra gondoltam, hogy beteszek pár képet ide -passzióból- azokról a dolgokról, amiket nem mutatok meg :)

Jó szórakozást!


Autós minikompresszor

 Ebből majdnem bejegyzés lett, csak úgy gondoltam, senkit nem érdekelne...

 Fentebb látható minikompresszornak csúfolt pumpa egy éves használat után megadta magát: elment vadászni a hajtókar. Meglepő módon forrasztható anyagból csinálták, így megforrasztottam, és azóta is működik.  
Amúgy hasonlít nagyobb, kenésmentes testvéreire, leszámítva komolytalanságát :D


 Itt volt a törés, közvetlenül a dugónál. 
  
És ahogy látod, működik. Amúgy ha valakinek van fölös 4 darab felnikupakja a képen látható réges régi felnire, az megajándékozhatna vele :)

Múúúlinex botmixer

Erről csak ennyi kép van. Azért szedtem szét, mert úgy véltem, nagyon melegszik. Mint kiderült a gép normális, én nem voltam az. (Franc gondolta, hogy nem lehet egyhuzamban felaprítani vele egy vödör csalánt permetléhez) 
Ezeket szándékosan alulméretezett tekercseléssel, hűtés nélkül gyártják, hogy hamar eltávozzanak az örök elektronmezőkre. A forgó- morgó konyhai kisgépekkel kapcsolatosan ezért annyit javasolnék: Nagyon- nagyon- nagyon kíméletesen használjátok őket, és még csak gondolni sem szabad az anyjukra, mikor állsz a félig felaprított spenót mellett kezedben a forró masinával :D 


Akkus fűnyíróolló

Ez valami ritka komolytalan dolog. Aki kitalálta, az még nem látott gazt szerintem A hibája annyi volt, hogy eltört az a műanyag!!! alkatrész, ami a kést mozgatja. Németországban lehet ilyet kapni, de a postaköltség eltántorított a vásárlástól, így inkább gányoltam hozzá. A gép a mai napig ékes dísze a kertiszerszám tárolónak, mert bár kifogástalanul működik, dolgozni vele olyan, mintha műanyag késsel akarnál fát vágni. 
 Díszrács ablakra

Erről nincs mit mondanom, max annyit, hogy a szerencsehozós intgető macsekot - maneki neko- baromi nehéz volt meghajlítgatni, viszon az elkészült művet annál könnyebb volt eltörni költözéskor :/

 Növények autógumiban


Ilyenekkel tele van a net, azért nem írtam róluk. Nekem még festés nélkül is tetszenek, arról nem is beszélve, hogy két gumit egymásra rakva praktikusak is- például epernek vagy fűszereknek.
 Ionizátor autóba


Ez egy csoda. Megvettem kínából, bedugtam, világított. Szétszedés után derült ki, hogy egyebet nem is tud, mert a leleményes kínai ipar nem vacakolt a komplikált alkatrészekkel, simán kihagyta őket :)


Hidegágy

Próbaképp csináltam, hátha megtetszik a palántanevelés. Nem tetszett meg: marad a magvak talajba vetése- ami amúgy tökéletesen bevállt még paradicsomnál, paprikánál is- ezt meg fel fogom rakni a padlásra, hátha öreg koromra megjön a kedvem :>
Egyébként azt a palántanevelőt, aminek nincs fűtése, hidegágynak nevezik. Amelyik pedig- bármilyen módon- fűtött, na az a melegágy. (Például istállótrágyával is lehet fűteni melegágyat)
Olvasni tanítom a macskát 


Meg tud- e tanulni egy macsek olvasni? 
Természetesen, de csak, ha Ő is akar. Sajnos általában nem akarnak :)
 A velünk élő Pocokcuckányt például annyira nem hatotta meg a régi EM lapok böngészése, hogy inkább elvonult aludni...
  Ablakemelő kapcsoló autóba


Ez is csak próba volt arra, hogy mit nem tudok fényképezni XD 
Az úgy volt, hogy mikor leengedtem az ablakot a kocsiban, nem akart felmenni. Mikor felment, lejönni nem akart. Ne röhögj, tudod milyen megalázó, mikor a fizetős parkolóból kijőve oda kéne nyújtani a cédulát a parkolóőrnek, de nem tudod, mert nem megy le az ablak ?!

Szétszedtem, kitakarítottam, megcsiszoltam a kontaktotkat. Príma lett, ment kábé egy hétig, azután csak vennem kellett újat...Oldalkidobós fűnyíró kasztni kiegészítés

Volt ez a ház, amivel a legnagyobb bajom, hogy szanaszerte hajigálta a nyesett füvet. Nagy nehézségek árán több darab lemezből eszkábáltam hozzá egy terelőt. Ezt nem ítéltem utánépíthetőnek, ezért nem is készültek fázisfotók, csak előtte- utána képek.
 Funkcionális kerti edzőgép, avagy tolókapa :)

Az kérem úgy volt, hogy a szomszéd tolikapájának reparálni kellett a kerekét, mert tönkrement a tengelye. Javítás után egy ideig nálam maradt az eszköz kipróbálás céljábúúl, és megtetszett. Vettem hát egy gyári késpárt (maga a kés acélos, jó anyagú, ilyet itthon csak kovácsolni lehetne), a szerkezetet pedig elkészítettem az itthon fellelhető anyagokból. Az egyedi építés nem éri meg a rá áldozott időt és energiát, ezért nem is raktam be a blogba. (A festés: Volt egy pici doboz piros Trinát festékem, gondoltam elhasználom. Annyira vad színe lett a gépnek, hogy nem bírtam megállni a stenciles díszítést...)


tolikapa


tolikapa
 
Ferrari

LED csere napelemes lámpában

 Ebből majdnem bejegyzés lett, de aztán mégsem, ugyanis feleslegesnek éreztem. A lényeg annyi, hogy kicseréltem az eredetileg hidegfehér ledet kékre, plusz raktam a lámpásokba egy foncsort.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése