2013. július 1., hétfő

A világ legegyszerűbb nikecell vágó készsége

A világ legegyszerűbb nikecell vágó készsége

Alkalmas nikecell, hungarocll, habok, és műanyag vágására is!
Az eszköz tavaly készült, mikor a műhelyem mennyezetét szigeteltem. Mivel a szigetelés nem lett burkolva, ezért normális vágásokra volt szükség. Gondolkodtam, keresgéltem, hogyan lehetne a legegyszerűbben megoldani, aztán egyszer csak észrevettem a falon árválkodó lombfűrészt. Az igazat megvallva kisiskolás korom óta nem használtam ilyet, szóval nem nagy áldozat- gondoltam. 

Íme a műv:

Ahogy látható, az alap a lombfűrész keret. erre csavaroztam két sorkapcsot (a szakiknak csokoládé), amik közé vasalóból kitermelt ellenállás huzal (cekász) került. Ezt összekapcsoltam egy trafóval, mely valamikor egy valaminek a tápja volt. Azt, hogy mekkora kell, nem tudom megmondani. Én próbálgatással jutottam el a 7,5 Volt/1000 mA- hez, de ez attól is függ, ki milyen cekászt tud szerezni. Nekem úgy vált be, hogy éppen nem izzik, de a kezem megégeti :D Így sokáig tart a huzal, és nem hajtom túl a trafót sem- egyébként minél nagyobb áramú tápot javaslok!
Így dolgozik:


Szigeteléskor a nikecell lap két oldalára vezetőket raktam, így könnyen ment az egyenes vágás is! Kis gyakorlat, és bármit lehet vele!Itt látható a géppel készült egyenes vágás:

És egy videó, csak a móka kedvéért:  
PS: 
Egyébként azoknak az autósoknak, akik a körforgalomban nem bírják a sávokat tartani, kívánok az édesanyjuktól sok sok kistestvért!

Tartalomjegyzék

Zenék