2014. május 16., péntek

Ezermester szolgálat vagy átverés?

"Ezermester" szolgálat avagy hogyan nyúljuk le a melósokat...


Ebben a bejegyzésben nem mutatok be semmit, pusztán csépelem a szót és véleményt nyilvánítok, valamint remélem gondolatot ébresztek. 
Először is leszögezném, hogy nem akarok senkit megsérteni, sem lejáratni.

Egy ismert, nemrég nevet váltott ( kicsiről értelmetlenre :) ) apróhirdetési oldalon találtam május elején egy hirdetést, miszerint ház körüli és ezermester munkához keresnek embereket, kiegészítő jövedelemforrásként.

Na! Ez már tetszik. Úgyis szeretek barkácsolni, meg mesterkedni, és szívesen segítek másoknak is- gondoltam- ha még pénz is jár érte, hát kipróbálom.

Felvettem a kapcsolatot a hirdetővel, küldött tájékoztatót. A tájékoztatás arról tájékoztatott, hogy ez a 'projekt' most indul országosan -de amúgy egy bejáratott és ismert dolog-, és intelligens :), ezermester beállítottságú férfiakat keresnek, akik saját környezetükben oldanak meg feladatokat- pl olyanokat, amiket egy egyedülálló nő nem tud. A dolognak eleve volt egy apró szépséghibája, méghozzá az, hogy az órabéreket maximalizálták (nem akarok konkrétat írni, maradjunk annyiban, hogy az első óra egy kicsivel több, mint 1000 Ft, a többi óra egy kicsivel kevesebb), és NEM lehet kiszállási díjat kérni.

Meg kell jegyezzem, ez bizonyos munkákért kevés, némelyekért pedig sok szerintem.

Gondoltam, egy próbát így is megér, elküldtem hát egy önéletrajzot és vártam. Kaptam is pár nap múlva egy bővebb tájékoztatót, amitől leesett az állam.
A lényeg az volt, hogy ez a kedves cég vagy vállalkozás létrehozott egy weboldat, amire én, mint ezermester felkerülhetek, potom havi kb ötezer forintért. Na, ez szép, de a legszebb még csak most jön:

A weboldalukat egyik kereső sem indexelte! -Aki esetleg nem tudná, ez azt jelenti, hogy nem találjuk meg az interneten, csak amennyiben bepötyögjük az oldal pontos címét! Ez egy szűz oldalnál esetleg elfogadható, de havi ötezerért ?! (havi ötezerért már honlapot is fenn lehet tartani, nem is beszélve az ingyenes honlapokról, vagy blogokról)

Szóval ez csodálatos! Fizessek előre pénzt, hogy felkerüljek egy olyan oldalra, amin a kutya sem talál meg, utána meg 'kulizzak' annyiért, mint egy segédmunkás.

Most mindenki gondoljon ebbe bele. Vajon hány szegény, magát ezermesternek tartó ember fizet nekik, és mit kapnak cserébe??

Miért nem lehet nálunk korrekten intézni a dolgokat? Miért kell előre fizetni azért, hogy valaki munkát kapjon? MIÉRT? MIÉRT? MIÉRT?

Szóval töröltettem magam az adatbázisukból, és szomorúan konstatáltam, hogy rosszabbul élünk, mint húsz éve, de legalábbis sokan hülyének nézik a melósokat :)

A következőképp kéne ennek szerintem működni: Kiszállási díj: mondjuk 30km-es körzetben nincs. Munkadíj: legyen arányos a munkával, de olcsóbb, mintha szakember csinálná számlával! Ez egyébként egyéni megítélés kérdése is , nyilván ha elmegyek szerelni egy szerényen élő nyugdíjashoz, előveszem az empatikusabb énemet... És a melós a weboldalon való megjelenésért cserébe fizessen mondjuk minden munka után 10-25%- ot, de maximum havi ötezret.  Amúgy meg merem feltételezni, hogy senki nem ilyesfajta munkából akar milliomos lenni.

FRISSÍTVE: NEM vállalok már másnak munkát sem pénzért sem egyébért, így emiatt ne keressetek! Segítek bármiben szívesen, de már nem dolgozom másnak és nem dolgozom pénzért . (Ide el lehet jutni :) )

Köszönöm a megértést!


De ha már ezermesterkedésről van szó! Álljon itt egy ingyenes hirdetés: 

Magára és munkájára igényes EZERMESTER Kalocsán és környékén EZERMESTER munkákat (értsd: kisebb ház(táj)i javítgatásokat) vállal a zárcserétől a csöpögő csapon át a számító-, elektromos-, két / négyütemű, és egyéb gépek, kerékpárok javításáig bezárólag. NEM "piszkos munkát", hanem olyat, ahová valamilyen szerszám, némi intelligencia és problémamegoldó képesség kell. Ár megegyezés szerint, ha nem tudom megoldani a problémát, akkor nem kell fizetni- mert nincs miért! Sőt mi több, megbeszélés alapján akár egyéb javak- pl tojás-, anyagok, rossz vagy jó gépek- eszközök is szóba jöhetnek vagy beszámíthatóak fizetségként.

Itt a "bizonyíték" arra, hogy valamelyest intelligens vagyok: 


Itt meg arra, hogy van szerszámom a melóhoz:

műhely

Referenciának meg tessenek megnézni a blogot :)

És komolyan, keressen meg bárki vagy akárki bátran itt, vagy e- mailben! 

Bármilyen kérdéssel is akár, vannak dolgok, amiket el lehet magyarázni levélben vagy telefonon!

 Sőt, aki érez magában kraftot némi ezermesterkedéshez, írjon a bejegyzéshez elérhetőséget és ténykedési területet! INGYENES!!


Tartalomjegyzék

Zenék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése