2018. január 11., csütörtök

Alapítsunk pártot!

Politikai különszám :)

Kedves barátim, honfitársaim, emberek, állatok, fák és bokrok!


Aki beleolvasott már ebbe a hülyeségbe, amit időről időre bővítgetek, alakítok, és egyszerűen csak skmod blog- nak nevezek, annak nyilván feltűnt, hogy nemigen vannak politikai dolgok, és a hozzászólások között sincs se kommunistázás, se nyilasozás. Egyfelől nem kifejezett témája ez a blognak, másfelől meg vannak dolgok, amikről -szerintem- felesleges beszélni, mert a legtöbb ember úgyis a végletekig ragaszkodik saját rossz szokásaihoz, terveihez és gondolataihoz.

Mégis, most teszek egy próbát, hátha elér pár ember szürkeállományáig a mondandóm!

Kis hazánkban sok minden nem működik úgy, ahogy kellene. Nyugodtan mondhatjuk azt is, hogy semmi. Ennek okaként sokan, sokmindent és sokmindenkit hibáztatnak. Én tízmillió magyar nevében - itt egymagam, saját otthonomban- azt mondom, hogy a politikusok a problémák fő okozói! Egyetértesz? Ha igen, akkor ülj le, egyes!

Az a világ, amelyikben a gondoskodó állam vigyázott a népre, már elmúlt. Sajnálom, hogy tőlem kell megtudnod: az államot, hazádat, a választott tisztségviselőket kb semennyire nem érdekli, hogy mi van veled. Ez van, ebből kell kiindulni. Ha ezt elfogadod, akkor két dolog következik: vagy elkezdesz felelősséget vállalni az életedért, vagy- ha van eszed- olyan politikai erőre szavazol. aki megbízható, vagy senkire. 

Itt el is érkeztünk egy lényeges ponthoz: melyik politikusban lehet bízni?

Hruscsov például azt mondta: "A politikusok mindenütt egyformák. Ígérnek neked egy új hidat még ott is, ahol nincs folyó." Ettől jobban azt hiszem, semmi sem fejezi ki jobban a választ a kérdésre :)

Nade mégis, azt mégsem lehet, hogy nem választ az ember! Már miért ne lehetne? Figyelj, bemész egy pékségbe, hogy vegyél kenyeret. Az egyik égett, a másik nyers, a harmadik barna, a negyedik túl drága. Mit csinálsz? Nem veszel kenyeret- zsemlét veszel. Pontosan ezt kéne tenni a politikával kapcsolatban is. Rengetegféle kenyér van a boltban, és mind azt akarja, hogy őt vedd meg, nemigaz?
De, ha egyszer próbáltad a szekfűs kenyeret is, meg a narancsosat is, meg az egyébfélét is, és mindegyiknek éveik voltak rá, hogy bebizonyítsák, milyen jó döntés is volt őket választani, ennek ellenére mégis minden negyedik évben rosszabbul élsz, mint négy éve, akkor tulajdonképpen ki is a hülye?

Ezért az a bejegyzés címe, hogy alapítsunk pártot! Senkit sem kéne hatalomra juttatni, aki már bebizonyította, hogy méltatlan rá, ugyanis okos ember kétszer nem lép bele ugyanabba a folyóba.

Szerintem az, hogy valaki baloldali, jobboldali vagy épp közepesen átsült, teljesen lényegtelen abból a szempontból, hogy jó e az országnak, vagy megfelel-e vezetőnek. A politikusoknak mindenekelőtt a többség és az ország érdekeit kéne képviselniük, a többi- a kisebbségek érdekei és saját érdekeik- értsd: lopás- másod sőt sokadrendű kellene, hogy legyen.

A baloldal azt hazudja, hogy jó lesz neked, mert mi vagyunk a szocik. A közepesen langyosak azt hazudják, hogy jó lesz neked, mert szeretünk. A jobb oldal azt hazudja, hogy jó lesz neked, mert hazafiak vagyunk. Most komolyan, valami újat nem lehetne? Valami mást!

Például ilyet:
Az 
SKM párt
programja

***
Legyen mindenki egyenlő a törvény előtt kortól, nemtől, etnikai hovatartozástól függetlenül!

***
Javítsuk a közbiztonságot, legyen mindenkinek joga arra, hogy megvédje a saját tulajdonát!

***
Építsük újra a magyar ipart! Legyen állami kézben lévő termelés, gyárak, üzemek!

***
Racionalizáljuk a béreket! A munkáért járjon pénz, ne a beosztásért!
***
A lakosságot közvetlenül érintő kérdésekről legyen népszavazás!
***
Fejlesszük az oktatást! Érjük el (legalább) a korábbi szintet az oktatás színvonalában!

***



Nagy vonalakban ilyesmik kellenének szerintem ahhoz, hogy az ország újra élhető legyen. Persze, apró részletekbe menőleg ezt még pontosítani kell, de azért kicsit részletesebben: 


Legyen mindenki egyenlő a törvény előtt kortól, nemtől, etnikai hovatartozástól függetlenül! 

Jelentős probléma Magyarországon, hogy rengeteg az egyenlőbb az egyenlőek között. Bár elvileg demokrácia van, mégis sok az olyan személy, akiket plusz jogok illetnek meg, és ezek sajnos nem az ország vagy a többi állampolgár javára használják jogaikat. Tipikusan ilyenek némely kisebbségek -ez eufemizmus, mert nem akarok sem általánosítani, sem gyűlöletet kelteni-, illetve azok a 'csoportok', akik segélyért szaporodnak, illetve természetesen a megélhetési politikusok is, akik "nem előrefelé" élnek a hatalmukkal.
Magyarország egy olyan epreskert, ahol a gyomok burjánzanak szamóca helyett, méghozzá a kertészek engedélyével. Kezdjünk el gyomlálni, legyen vége a kizsákmányolásnak egyszer, s mindenkorra!


Javítsuk a közbiztonságot, legyen mindenkinek joga arra, hogy megvédje a saját tulajdonát!

Jelen pillanatban nagyjából semmit nem tehetsz, ha megtámadnak, megerőszakolnak, meglopnak, elvesznek tőled valamit amiért megdolgoztál. Komolyan hiszel abban, hogy ez normális? Természetesen, ez nem normális! Úgy gondolom, mindenkinek alkotmányos joga kell, hogy legyen az önvédelem, és minden esetben a potenciális áldozat mellé kell állnia a hatalomnak. Felejtsük el azt, hogy ugyanolyan mértékűnek kell lennie a védekezésnek, mint a támadásnak, ugyanis ez csak a támadónak jó! Neki ugyanis van ideje gondolkodni, tervezni, hogy, mikor, mivel fog neked ártani. Neked viszont nem lesz időd gondolkodni! 

Másik probléma, hogy a rendvédelmi szervek dolgozói nem rendelkeznek kellő jogi háttérrel, illetve megbecsüléssel ahhoz, hogy a bűnözőket elrettentsék. Munkájuk sajnos többnyire kimerül az autósok zargatásában, ami persze kell, csak nem fogunk tőle nyugodtabban aludni. Igazoltassanak azok a rendőrök! Verjék bilincsbe az utcán alkoholt fogyasztókat, a renitenseket- akik megkeserítik a normális emberek életét-, a dohányzó 18 év alattiakat! Apropó, dohányzás! Én dohányzom, szerintem ez az én magánügyem, mégis kirekesztettnek érezhetném magam miatta azzal szemben aki például iszik. Pedig, még sose hallottam olyat, hogy valaki elszívott egy doboz cigit, és ezért jól összeverte a feleségét....

Szintén probléma a büntetések kiszabása és végrehajtása. Gyorsítani kell az eljárásokon, és növelni a büntetési tételeket, különösen az élőlények -emberek és állatok- kárára elkövetett erőszakos cselekedeteknél, és a hatalommal való visszaéléseknél. A fogvatartottakat az ellátásuk fedezése miatt kivétel nélkül munkáltatni kell, így az ország nagy mennyiségű, olcsó munkaerőhöz jut, ugyanakkor visszatartó erejűvé válik a szabadságvesztés- ugyanis most nem az.


Építsük újra a magyar ipart! Legyen állami kézben lévő termelés, gyárak, üzemek!

Bizony! Alapvetően fontos minden országnak a gazdaság és a képesség, hogy önellátó legyen! A rendszerváltás óta politikusaink szorgos munkájának köszönhetően elértük, hogy a mai Magyarországnak nincs ipara. Ezen változtatni nemhogy jó lenne, hanem égető szükség is lenne rá, ugyanis sok ember él ám itt, aki dolgozna, csak nincs hol. Fent említettem, hogy olcsó munkaerőhöz juthatunk a fogvatartottak munkáltatásával, ezáltal építhetünk gyárat, üzemet, bármit, ami termel, és hasznos! (sajnos az arénák sem nem hasznosak, sem nem termelnek, ez van.) Nagyon fontos viszont, hogy ezek az intézmények az államhoz tartozzanak, elidegeníthetetlenek legyenek, és érdemi termelést folytassanak. Annak értelme nem volna, hogy mondjuk megválasztotok , négy év alatt felépül pár gyár, elkezdenek termelni, - kigördülnek az első Hunyadi autók :)- majd jön egy kormányváltás, és eladják vagy tönkreteszik a gyárakat! És, hogy honnan lesz erre pénz? 


Racionalizáljuk a béreket! A munkáért járjon pénz, ne a beosztásért!

Igen. Sajnos hiába próbáljuk összehasonlítani a honi béreket a tőlünk nyugatabbra lakók béreivel, ez egyszerűen nem lehetséges. Láttam egy statisztikát, ami arról szólt, hogy a magyar politikusok alulfizetettek külföldi pajtásaikhoz. Meg egy nagy lóf---t! A béreket a saját környezetükben kell vizsgálni, mint a Yeti rákot, különben hülyeség lesz a végeredmény! Tudjuk ugye, mennyibe kerül egy kiló kenyér, egy liter tej, húsz deka parizer, vagy épp egy KWh áram, akkor ezeket vegyük alapul, és kiderül, hogy ki van túlfizetve és ki van alulfizetve. Apropó túlfizetés: Azt most rögtön el kell felejteni, hogy valaki jutalmat vagy végkielégítést kap el nem végzett munkáért! Azt is el lehet felejteni, hogy olyan célokat vagy csoportokat támogatunk, amik / akik nemhogy előrébb nem mozdítják hazánkat, de még vissza is húzzák - pl pártok állami támogatása, etnikai, vallási csoportok támogatása, külföldi bármik támogatása! 
Annyi pénz van ebben az országban, hogy egy évtized alatt kánaánt lehetne itt csinálni, ha egyszer felállnánk és leráznánk magunkról az élősködőket! 
 Mi, mit mondasz? Hogy ha nem lesznek megfizetve, akkor nem fognak dolgozni? Miért, most dolgoznak? Ab ovo marhaság azt gondolni, hogy ha egy rosszul teljesítő alakot jobban megfizetünk, majd javul a teljesítménye! A (jól) dolgozót kell megfizetni, nem a trógert. Ne azt a lovat üssük, amelyik húz, mert elfogynak a lovak, a lusták meg ott fognak hagyni a fekáliás gödörben! A lustákat üssük és vágjuk, és akkor vagy embert faragunk belőlük, vagy fogpiszkálót!
Vagy azt mondod, hogy nőni fog a korrupció? Olvass vissza, komoly büntetése lesz, egyik öltönyös se szeretne maltert keverni, legalábbis azután majd biztosan nem, ha páran megpróbálják, és vízhólyagos lesz a tenyerük! Egyébként pedig, az ország és a magyarság érdekében végzett hasznos munkát természetesen jutalmazni kell, ugyanis normális világban jó tettért cserébe jót várhatsz!


A lakosságot közvetlenül érintő kérdésekről legyen népszavazás! 

Jól olvasod, népszavazás. Természetesen megelőlegezzük a bizalmat a választott vezetőknek, de úgy vélem, vannak olyan kérdések, melyekről csak az ország népe dönthet. Szép idea a Nemzeti konzultáció, csak sajnos nincs több foganatja, mintha a neten kitöltenél egy kérdőívet. Például a migránsok ügye tipikusan ilyen kérdés.
Népszavazás kiírva, lehet választani: Én  XY , Magyarország állampolgára 
Akarom / Nem akarom,
hogy Magyarország területére okmányok nélkül, ismeretlen előéletű, magyarul nem beszélő személyek engedély nélkül beléphessenek és itt tartózkodjanak. (A megfelelő rész aláhúzandó)
Ennyire egyszerű lenne, és nem is kéne ezen többet rágódni. Szép dolog persze a filantrópia, de az első, a legelső, az a saját falka. Márpedig a falka mi vagyunk, ez itt a mi hazánk, itt mi vagyunk a farkasok! Csúnya ám, mikor a saját hazádban farkas helyett kutyába se vesznek, nem, komám? ....


Fejlesszük az oktatást! Érjük el (legalább) a korábbi szintet az oktatás színvonalában! 

Na, ez egy jó téma. Én tisztában vagyok azzal, hogy sokkal könnyebb irányítani/ manipulálni a butákat, akiket csak az érdekel, hogy legyen tévé, okostelefon, pláza meg kaja, de azért az, amit most magyar oktatási rendszernek hívunk enyhén szólva is káros az ország jövőjét tekintve.
Nem tudom, láttad-e már az Észbontók című műsort, ha nem, nézz meg egy részt belőle! Van, hogy lehet rajta nevetni, de inkább elkeserítő. 

Sokkal egyszerűbb és jobb lenne az élet egy olyan országban, ahol normális erkölcsökre és tudásra lehet alapozni, ehhez pedig kell a jó oktatás, ez nem kérdés. Az oktatásügyet megfelelő, szakmailag magas szinten álló embereknek szinte az alapoktól kellene újragondolni, mert a jelenlegi felállás már menthetetlen. Megmutatkozik itt is az egyenlőtlenség, méghozzá olyan formában, hogy a normális gyerekeket kitesszük a normálatlanok hatásainak, és szegény pedagógusoknak semmiféle hatalmuk nincs, hogy ez ellen tegyenek. El kell fogadni, hogy vannak olyan gyerekek, akik képességei gyengébbek, és csekély tudásukat valamint otthon szerzett tapasztalataikat arra használják, hogy a többiek életét megkeserítsék, valamint a pedagógusok munkáját megnehezítsék. Ezeket a helyükön kellene kezelni- hatalmi szóval, ha kell- nem pedig eltussolni a problémát. A liberális nevelés megbukott, csak nézd meg a gyerekeket magad körül.
Amúgy érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy mennyire hasznos az, ha valaki meg tud oldani egy kétismeretlenes egyenletet, de számológép nélkül nem tud elvégezni egy kivonást, vagy nem tud rendesen írni/olvasni! Az alapokra kell helyezni a hangsúlyt, mert nem lehet magasságban építkezni csak az alapok mélységének függvényében!  
Fontos lenne a morális nevelés végett állami ifjúsági szervezet létrehozása, mint anno a cserkészek, az úttörők vagy például MHSZ.
Akár hiszed, akár nem, a gyerekekből felnőttek lesznek. Szerintem nem mindegy, hogy értelmes, erkölcsös új generáció lép majd a nyomunkba, vagy egy morálisan ingoványos, nemi identitásában bizonytalan ostoba csürhe. Ja ám, liberális csillámpónikirálylánykák és vízitündérhercegecskék!

Nem tértem ki még sok fontos kérdésre, mint például a környezet és állatvédelem, a megújuló energiaforrások ésszerű felhasználása, a honvédség megreformálása- opcionálisan, népszavazás által eldöntve, hogy legyen-e újra sorkatonaság például- , vagy például az egészségügy. Igazság szerint nem hiszem, hogy ne lehetne bármin pozitív irányba változtatni, ha hajlandóak vagyunk a passzivitás mocsarából az aktivitás mezejére lépni!

Ezek tényleg csak fő csapásvonalak, szerintem a lehetőségek korlátlanok, csak tenni kellene. Az igazság az, hogy van választás, mert az életben nagyon kevés az olyan helyzet, mikor nincs! Lehet kolbászból kerítést építeni, csak először ugye kolbászt kéne tölteni, azt meg helyetted, senki nem fogja elvégezni, ha tetszik, ha nem! A pártalapítás részemről egy idea, de ha akadnának olyanok, akiket érdekel, én hajlandó lennék tenni- annak ugye nincs értelme, hogy alapítok magamnak egy pártot, hogy állami támogatást kapjak, legalábbis, ha egyenes az ember dereka...

Vége. 

Vége? 








Te mit fogsz tenni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése