2013. július 1., hétfő

A világ legegyszerűbb nikecell vágó készsége

A világ legegyszerűbb nikecell vágó készsége

Alkalmas nikecell, hungarocll, habok, és műanyag vágására is!
Az eszköz tavaly készült, mikor a műhelyem mennyezetét szigeteltem. Mivel a szigetelés nem lett burkolva, ezért normális vágásokra volt szükség. Gondolkodtam, keresgéltem, hogyan lehetne a legegyszerűbben megoldani, aztán egyszer csak észrevettem a falon árválkodó lombfűrészt. Az igazat megvallva kisiskolás korom óta nem használtam ilyet, szóval nem nagy áldozat- gondoltam. 

Íme a műv:

Ahogy látható, az alap a lombfűrész keret. erre csavaroztam két sorkapcsot (a szakiknak csokoládé), amik közé vasalóból kitermelt ellenállás huzal (cekász) került. Ezt összekapcsoltam egy trafóval, mely valamikor egy valaminek a tápja volt. Azt, hogy mekkora kell, nem tudom megmondani. Én próbálgatással jutottam el a 7,5 Volt/1000 mA- hez, de ez attól is függ, ki milyen cekászt tud szerezni. Nekem úgy vált be, hogy éppen nem izzik, de a kezem megégeti :D Így sokáig tart a huzal, és nem hajtom túl a trafót sem- egyébként minél nagyobb áramú tápot javaslok!




Így dolgozik:


Szigeteléskor a nikecell lap két oldalára vezetőket raktam, így könnyen ment az egyenes vágás is! Kis gyakorlat, és bármit lehet vele!Itt látható a géppel készült egyenes vágás:

És egy videó, csak a móka kedvéért:  




PS: 
Egyébként azoknak az autósoknak, akik a körforgalomban nem bírják a sávokat tartani, kívánok az édesanyjuktól sok sok kistestvért!

Tartalomjegyzék

Zenék

4 megjegyzés:

  1. Kedves SK!
    Érdekelne a habvágó gép készítése. Sajnos a képeken és a videón sem látszik, hogy az adapter hogyan van összekötve a vágóval. Ha megadná az elérhetőségét szívesen felvenném Önnel a kapcsolatot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv!
      A képeken provizórikusan a csatlakozóra vannak fogatva szigszalaggal a vezetékek :)
      Egyébként a forrasztást vagy a sorkapcsot javaslom az összekötéshez.
      A következő e- mail címen elérhető vagyok :
      modder151@gmail.com

      Törlés
  2. Kedves SK!

    Nagyon tetszik a szerkentyű. Nekem egy kérdésem lenne, hogy milyen anyagból van a szál maga és mekkora az átmérője?

    Tisztelettel: af

    VálaszTörlés
  3. Üdv!
    A "szál" kb 0,4 mm -es, régi vasalóból kitermelt cekász (ellenálláshuzal). Sajnos többet nem tudok róla, mivel bontott volt, ezért kellett nekem is kísérleteznem, hogy az adott hosszhoz milyen táp passzol.

    VálaszTörlés