2016. június 14., kedd

Vásárlás külföldről 1 - eBay

Mi köze ennek a témának a bloghoz? Szerintem nagyon is sok. Bár nem célom fejleszteni a financiális intelligenciádat, segítek, hogy a pénzed okosabban tudd elkölteni :-)
Rengeteg dolog van, amit érdemes inkább külföldről (eBay- ről, Aliexpress- ről) rendelni, mint itthon megvenni, ugyanis az árak néha töredékei a magyar áraknak. 

Részletesen ismertetem a regisztrációt, valamint a vásárlás menetét, így feltehetőleg bárki, aki még nem csinált ilyet belevághat! Csak kis kitartás, gyakorlás kell, és néhány vásárlás után már otthonosan fogsz mozogni az oldalakon, ismerőseid pedig el lesznek ámulva, mikor megmutogatod szerzeményeidet, pláne, ha még az árukat is eláulod nekik :)

Mielőtt belevágsz, pár dologgal jó, ha tisztában vagy. 

 Ezek az oldalak leginkább angol nyelvűek. Ha nem beszélsz ezen a nyelvn, használj fordítót, pl a Google- ét. Nem mindig pontos, de általában eltalálja a szavak jelentését :)
 Mindkét oldalon van ingyenes postázás, de nem minden termékre. Külön be kell majd jelölni kereséskor, hogy ingyen postás termékeket (free shipping) keresel. Az ingyen posta egyébként tényleg ingyenes szállítást jelent, nincsenek rejtett költségek.
  A szállítási idő hosszú, minimum 2 hét, maximum 3 hónap. Ezzel főleg akkor kell kalkulálni, ha pl valamilyen alkalomra ajándékot szeretnél. Ezeket mindig jóelőre rendeld meg, már csak azért is, mert ha netán elveszne, vagy megsérülne a csomagod, akkor lesz némi időd, hogy pótold az ajándékot Tescóból :)
  Előfordul, hogy elveszik vagy megsérül a csomag, de ez ritka. Ugye azt tudjuk, hogy a postánál előszeretettel fociznak a pakkokkal, de a futárszolgálatok is eléggé gyengén muzsikálnak nálunk. Viszont mind az eBay, mind az Aliexpress nagy hangsúlyt fektet a vásárlók elégedettségére. Ha bármi gondod van, visszakapod a pénzed, csak kérni kell. Sőt, ha pl kék zoknit rendelsz, de pirosat kapsz, szólsz az eladónak, és megegyeztek. Minden eladó arra törekszik, hogy maximális, pozitív értékelést kapjon, ami ezeken az oldalakon azt jelenti, hogy megbízható. Szóval ezek nem kispályáznak mint a Vatera, ahol ha nem kapsz meg egy csomagot, akkor pápá pénz. 
  Vám, ÁFA. Az unió határain kívülről érkező csomagok értéktől függően vám és adókötelesek. Mivel az eBay- rő és Aliexpress- ről vásárolt áruk főleg Kínából jönnek, így esetlegesen plusz költséget is kell majd fizetni- persze, csak ha pont a te csomagod szúrják ki a vámosok :). 
Ezek a költségek a következőképpen alakulnak: 
,,
Cég-magánszemély reláció
0-22 euró között vám- és adómentes
22,1 -150 euró között vámmentes, de 27 % ÁFA terheli a küldeményt
150,1- euró feletti kereskedelmi vámtarifa szerinti vámtétel + 27% ÁFA

Magánszemély-magánszemély viszonylat
0-45 euró között vám- és adómentes
45,1 -150 euró között vámmentes, de 27 % ÁFA terheli a küldeményt
150,1-700 euró között vagy a vámtarifa szerinti vámtétel, vagy – kérelem alapján – fix 2,5%-os  vám + 27% ÁFA
700 euró és e felett kereskedelmi vámtarifa szerinti vámtétel + 27% ÁFA ""
forrás: adó/online
Vámkezelésről itt olvashatsz: vámkezelés

Na, ha még mindig kíváncsi vagy, akkor figyelés ide :)


eBay


Az eBay 1995- óta van velünk, és amcsi. Leginkább a Vaterához hasonlítható, mert nemcsak új dolgokat, hanem használtakat is lehet vásárolni rajta, valamint aukciók is vannak, és te magad is árulhatsz az oldalon. Megbízhatósága persze messzemenően felülmúlja a Vaterát- amit én egyébként már nem ajánlok senkinek, ugyanis jópár ezer forintom bánja a teszetosza, csalóknak kedvező politikájukat

Amit még tudnod kell: Itt nem tudsz közvetlenül bankkártyával fizetni, csak PayPal- on keresztük. A PayPal a -szerintem- legmegbízhatóbb online fizetési rendszer, illetve netes pénztárca. Maximálisan védi a fogyasztót. Használata gyors és egyszerű, a regisztrációt lentebb bemutatom. 

 

eBay regisztráció menete


Regisztrálni a képre kattintva tudsz:

http://rover.ebay.com/rover/1/711-53200-19255-0/1?icep_ff3=1&pub=5575186568&toolid=10001&campid=5337898455&customid=&ipn=psmain&icep_vectorid=229466&kwid=902099&mtid=824&kw=lg
...ha nem működne, akkor katt ide: eBay


A képre kattintva új oldalon megnyílik az eBay főoldala. A bal felső sarokban a Sign in- re kattintva lehet belépni a fiókodba, a Register -re katintva új fiókot hozhatsz létre. Ha regisztrálni akarunk, a Register kapcsoló kell, tehát arra kattintunk.


Értelemszerűen kitöltjük az űrlapot. Ha esetleg van már PayPal fiókod, akkor annak az email címét add meg itt is, ha még nincs, akkor bármilyen mail cím lehet, amit használsz.
  Kizárólag a latin illetve angol ábécé karakterei használhatóak, vagyis ha például Kovács Józsinak hívnak, akkor 
First name: Jozsef, Last name: Kovacs.
  Jelszónak valami normálisat válassz, a jozsi96 gyenge lesz, de lehet pl 69jOzsEf91. 
  A valós telefonszámod megadása azért szükséges, mert ha elfelejtenéd a jelszavad, ennek segítségével lehet újat szerezni. De ne felejtsd el! Ha feledékeny vagy, 'hideg helyen', magyarán számítógéptől elkülönítve tárold, mondjuk írd be az emlékkönyvedbe tükörírással :-D

Ha mindent rendben kitöltöttél és rányomtál a register re, ezt fogod látni: 
Csinálnak neked egy egyedi username -et, amit itt meg is lehet változtatni. Ez a későbbiekben kelleni fog a bejelentkezéshez - de email címeddel is be tudsz jelentkezni amúgy. 

A Continue- val tudsz tovább lépni a főoldalra: 

Itt balra fenn van egy üdvözlés : Hi XY! Erre kattintva a legördülő menüből válasszuk ki az Account setting et, hogy folytathassuk a regisztrációs folyamatot. Mert, bár már fiókunk van, de vásárolni még nem tudunk. 

A regisztráció sikerességéről, és a jövőbeni vásárlásaidról mindig kapni fogsz email értesítést!

A vásárláshoz ugye adatok és fiztés szükséges. A fizetést az eBay- en kizárólag- na jó, csak 99%-ban- PayPal on keresztül lehet megejteni. Ez a Te biztonságodért van. Felfoghatod úgy is, mint egy összekötő a pénzed (bankkártyád) és az eBay között, mint pl mikor csekket fizetsz a neten, és a szolgáltató valamelyik bank oldalára irányít a fiztéshez.

Ha van már PayPal fiókod, akkor jobb oldalon a Link my PayPal account gombra kattintva tudod összekötni az eBay fiókoddal. 
Ha még nincs, akkor kattints bal oldalon a Sign Up ra, hogy létrehozz egyet! 

Tehát ráklikkeltél a Sign Up ra, és ezt az oldalt látod:

A kép alapján pötyögd be az adataidat, majd katt a Continue ra!

 

 PayPal fiók léterhozás


Nem lesz ez sem bonyolult, nyugi :)
Amit tudnod kell: A Paypal egy netes fizetési rendszer, illetve egy pénztárca. Pénzt küldhetsz és fogadhatsz más  emberek- nek/től, akik használják,  valamint lehet utani a bankszámláról a saját fiókodba pénzt és vica versa. 
A PayPal nál a Te egyedi azonosítód az email címed. Ez érdekes, mert úgy használja ezt a címet, mintha például egy bankszámlaszám lenne. Ha mondjuk én küldeni akarnék neked pénzt ezzel a rendszerrel, csak a regisztrált email címedre lenne szükségem, semmi másra.

A sikeres regisztrációról, valamint a jövőbeni tranzakciókról a PayPal email értesítéseket fog küldeni.

Figyelem! Figyelem! 
A PayPal soha nem kér emailben semmilyen adatot, és nem küld belépési linket sem! Ha olyan mailt kapsz, ahol bármilyen indokkal adatot kérnek tőled, azt kezeld gyanakodva, és ne válaszolj rá! Ilyenkor lépj be a PayPal fiókodba, és ellenőrizd!  Soha ne lépj be PayPal fiókodba email ben kapott linken keresztül! 
A biztonságod tőled függ, legyél nyugodt, a PayPal megbízható! 

Mivel egy kép többet mond ezer szónál :
Szerintem érthető. Az eBay átirányított a PayPalra, azokat az adatokat, amiket már megadtál, a rendszer automatikusan kitöltötte helyetted. Csak a születési idődet kell beírni, valamint választani valami izmos jelszót. 

Figyelem! Figyelem!
Komoly biztonsági kockázatot vállalsz, ha a PayPal  jelszavad megegyezik az eBayes - vagy bármilyen más- jelszavaddal! Felnőtt emberként kezdj el felelősséget vállani, és használj erős, egyedi jelszavakat, hogy megvédd magad a neten! Ja, és ne felejtsd el őket! XD

Nos, ha bepötyögtél mindent, és a jelszó is megfelelő, akkor klikk az Agree and create Acc - ra!

Ezt fogod látni:
A fiókod kész. Most visszatérhetsz az eBay re, vagy hozzárendelhetsz bankkártyát a fiókodhoz. Ezt érdemes itt és most megejteni, így később nem kell vele foglalkoznod. Ehhez kattints az Add Credit Debit Card ra!

Itt szépen megadod a bankkártyád adatait és elmented az Add Card gombbal.
Az elmentett kártyáddal ezek után vásárolhatsz az eBayen.

A PayPal főoldala:
  Több típusú account / fiók közül lehet választani. Alapbeállítás a Pemier- ez azoknak jó, akik vásárláshoz és eladáshoz egyaránt használják. Másik lehetőség a Personal, ez annak való, aki elsősorban vásárláshoz használja. Van még a Business fiók, ezt gondolom magadtól is kitalálod, kinek való :) Ha nem tervezel eladást, nyugodtan átválthatod az alapbeállítást Personal- ra, de az sem lesz gond, ha Premier- en hagyod.

  Még valami: felül középtájon láthatod az Unverified- Get verified feliratot. Ez nagyjából ellenőrzést jelent. Javaslom megtenni, mert inkább hasznos, mint nem. Ha rákattintasz az oldalon a Get verified re, átvisz egy másik oldalra, és közli, hogy 400 Ft- ot átraknak a bankszámládról a PayPal fiókodba (olyan, mintha vásárlás lenne.) A bankszámlád tranzakciótörténetében megjelenik majd ez a tétel, valamint mellette lesz egy 4 jegyű kód. Ezt a kódot majd meg kell adni a PayPal oldaladon. Ezzel ellenőrzik, hogy a bankkártya- illetve az ahhoz kapcsolódó bankszámla- valóban a tiéd. Ez egy jó dolog szerintem, szóval csináld meg.
  Még mindig van valami: Ha van pénz a PayPal számládon, akkor a rendszer onnan "költ" először, utána pedig a hozzárendelt bankkártyáról.
  A PayPal nál egyébként a fizetéseknek, néha a pénzfogadásoknak is vannak díjaik, de a számlanyitás, valamint annak fenntartása ingyenes.

Mostmár visszamehetsz az eBay oldalára: 
 
  A saját fiókodnál láthatod, hogy összekapcsolódott az eBay és PayPal fiók, szóval el lehet kezdeni a vásárlást! :)


A vásárlás menete az eBay en


Tehát vásárolni akarsz. Ehhez tudnod kell az angol nevét annak a dolognak, amit vásárolni akarsz. A cikk elején már említettem a fordítót :)

Jelen példában egy órát - watch- fogunk vásárolni.
A vásárlást az eBay főoldalán kezdjük, a lényeges dolgokat a képen látod:

Felülre, a keresőmezőbe beírod a vágyott dolgot- jele esetben ez watch, vagyis óra. A keresőmező mellett látható a kategóriaválasztó, itt ki lehet választani, hogy minden kategóriában - all categories- vagy specifikus kategóriában- jelen esetben wristwatches / karórák- között akarsz keresni. Javaslom kezdésnek az összes kategóriát.

Ezek után kattints a Buy it now -ra. Ezek a fix áras termékek. Ahogy korábban már említettem, ezen az oldalon vannak aukciós dolgok is. Én most erre nem akarok kitérni, ha megismered majd az oldalt, nem fog gondot okozni, hogy aukcióban vásárolj- ez amúgy nagyon hasonló a magyar aukciós portálokhoz, és néha hihetetlen árakon lehet dolgokat megszerezni. 

Tehát kiválasztottuk a fix áras listázást, utána rendezzük - sort - a találati listánkat Price+ Shipping: Lowest first , vagyis ár szerint növekvő nézetbe. Csak úgy szólok: Meg tudod venni ugyanzt a terméket 2 Dollárért és 12 Dollárért is, ezért érdemes keresgéléskor az olcsótól haladni a drága felé. Itt nem érvényes az az -amúgy is elmebeteg- elképzelés, miszerint az olcsó az rossz, a drága az meg jó!

Már csak egy lényeges dolgot kell beállítani!
A bal oldali sávban, ahol az egyéb lehetőségeket, pl termékjellemzőket, árat stb. lehet pontosítani, keressük meg a Free International Shipping - vagyis ingyenes nemzetközi szállítás- opciót, és jelöljük be a kis négyzetet előtte.

Ezzel elértük, hogy a találati listánkban már csak olyan elemek szerepelnek, melyeket ingyen postával fogunk megkapni.

Ha mindent jól csináltál, akkor ezeket látod: Keresőszó beírva, Buy it now bejelölve, lista ár szerint növekvő sorrenbe rendezve, és ingyen postás termékek kiválasztva. Most akkor elkezdünk válogatni....


Megemlíteném, hogy a címednél megadott ország valutájára átszámolja az eBay a termékek árait. Ez kb megfelel a valóságnak, de azért 10- 20 ft különbség lehet, plusz a Forintról egyéb valutára váltás miatt -mert ugye a bankszámládon forintban van a pénz- szintén lesz pár 10 Forint, amivel növekszik  majd a végösszeg.

Ahol -tól -ig árakat látsz, ott több terméket árul ugyanaz az eladó, különböző árakon.

A példánkban megtetszett egy termék, méghozzá az egyik óra a megjelölt képen. Látható, hogy tól- ig áras, tehát minimum 205 Ft, maximum 861 Ft. Hogy megtudjuk, a termék feliratára kell kattintani. Javaslom, hogy az egér jobb gombjával kattintsunk, és új lapon jelenítsük meg a dolgot, így egyszerűbb lesz visszatérni majd a listánkhoz, ha mégsem akarjuk megvenni a cuccot :)
 
 

Na, ha megnyitottuk a termék lapját, ezt látjuk:
 
Kéremszépen, rommá vagyunk informálva :)

Balra az eladó dolgok képei, mellettük fentről lefelé:
Termék neve, Termék kiválasztása, mennyiség -hány darabot akarsz? - , ár, mellette  Buy it now -megvétel-  gomb, alattauk postázási infó, szállítási idő infó, fizetési lehetőségek, és taájékoztatás arról, hogy az eBay megvéd téged: Megkapod, mit rendeltél, vagy visszakapod a pénzed!

Bal oldalon van némi infó az eladóról, olyanok, mint például a neve : Venus valami :), mellette, hogy mennyi adásvételt bonyolított már le, alatta a pozitív értékelések statisztikája.

Ha lejjebb görgetünk az oldalon, további adatokat találhatunk- erről képet nem csináltam, mea culpa :)

Ha megemésztettük az infókat, válasszuk ki a nekünk tetsző dolgot a Color listából. Megjegyzem, hogy ez a lista más eladónál másmilyen lehet. Itt most Color, vagyis szín alapján lehet választani, de ez lehet minta -Pattern-, méret- Size-  vagy bármi egyéb is.  
 

A kiválasztott:
 
Megvan tehát, amit akarunk. Láthatjuk, mennyi fogyott már el belőle, és mennyi van még. Itt ez most épp az utolsó darab :)
Mostmár egyértelmű az ára is: 3.49 AUD- vagyis Ausztrál Dollár (ez valamivel kevesebbet ér jelenleg, mint az USA Dollár)- ami kb 717 Magyar Forintunkba fog kerülni. Namost ennyi pénzért gondolom senki nem vár Patek Philippe- t, de tapasztalatom szerint ezek az órák megfelelőek mindennapi használatra, nem utolsó sorban pedig -szerintem- olcsóak.

Ha elhatároztad magad, kattints a Buy it now / Megvétel most azonnal :) gombra! 

Erre az oldalra jutsz: 
 
 Itt mégegyszer ellenőrizheted, mit mennyiért veszel. Ha meggondoltad magad, egyszerűen lépj vissza a böngésződben, vagy csukd be az oldalt. Ha vásárolnál, akkor kattints a Continue gombra a fizetéshez.

Ezután bejön a PayPal bejelentkező oldala, itt szépen belépsz, vagy, ha meggondoltad magad, akkor visszamehetsz az eBay re is :)

Az adatok megadása után katt a Log in re a bejelentkezéshez!  

Figyelem! Figyelem! 

A böngészők- beállítástól függően- felajánlják a felhasználóneved és jelszavad elmentését. Én ezt ebben az esetben csak és kizárólag akkor javaslom, ha a gépedhez senki megbízhatatlan nem fér hozzá, ugyanis itt most csak a felhasználóneved és jelszavad védi a pénzed. (Természetesen, a PayPalnál és a bankodnál is lehetőség van a tranzakció visszavonására! ) 


Amint bejelentkeztél, láthatod az alábbi adatokat:

 

Jobbra az ár az eredti valutában, balra pedig a postacímed, a bankkártyád száma, a vételár Forintban, alatta az email címed. 
Ha minden adat helyes, kattints a sárga Confirm and pay , vagyis megerősítés és fizetés gombra!

Ezzel készen is vagyunk! Ezt fogod látni:

Vásárlás ellenőrzése, értékelés leadása

Ahogy már írtam, mind az eBay, mind a PayPal emailben tájékoztatni fog a vásárlásról. A PayPal fiókodban látható a tranzakció és annak adatai is belépés után.
Viszont ami lényeges, hogy az ebay fiókodban is ellenőrizheted, illetve itt kell majd értékelni az eladót és termékét.
Ehhez bejelentkezés után a főoldalon kattints a bal felső sarokban található  My eBay gombra.

Ide jutunk:

Ezen az oldalon megtekinthetőek a megvásárolt dolgaid, itt lehet továbbá értékelést leadni a Leave Feedback gombra kattintva, valamint felvenni a kapcsolatot az eladóval - a more actions fülnél- , ha nem jönne meg a cucc, vagy esetleg defektes. Erre még lentebb majd kitérek, most viszont lássuk az értékelési felületet! 

Tegyük fel, megjött a csomag a tervezett időn belül- itt ez Június 28 és Július 19 között van. 
Ebben az esetben kattints a Leave feedback, vagyis értékelés leadása gombra! 

Most az értékelési oldalon vagy:

Értékelési lehetőségek- 
Egyfelől az adásvételt értékelheted pozitívra, semlegesre vagy negatívra. 
Véleményednek is hangot adhatsz maximum 80 karakterben, lehetőleg angolul, de nem fontos:) 
Ha elégedett vagy, írj ilyesmit: Great seller, thanks :) 
Aztán meg kell mondanod, hogy tervezett időben érkezett e a csomagod.

Ezek után csillagokkal jelezheted elégedettségedet, a képen láthatod mi mit jelent! 

Ha készen vagy, katt alul a Leve feedback ra, és ezzel be is fejezted! Az értékelés visszavonhatatlan! 

Semélyes véleményem: Szerintem ha megfelelő a termék, és időben is rendben volt a szállítás, akkor maximálisan érdemes értékelni. Azért gondolj abba bele, hogy a kicsi összegű termékeknél általában csak pár cent profitja van az eladónak, mivel még a postátá és a csmagolást is ő állja. Szóval, ha megfelelő a cucc, amit kaptál, akkor ne fukarkodj a pozitív értékeléssel! 

Mi van ha nem jön meg, vagy hibás a termék? 

Semmi. Illetve a semmi az nem van, hanem nincs, tehát nincs semmi. Ez nem Vatera! Szépen fogod magad, és a My eBay oldalon a Leave Feedback gomb alatt rákattolsz a More actions ra, ott pedig a Contact Seller- re- vagyis a kapcsolatfelvételre! Itt szépen írsz neki, (sajnálom, kell hozzá kicsi angoltudás), hogy nem kaptad meg, vagy megkaptad de zöld, pedig te pirosat rendeltél, vagy megkaptad de bla bla bla, és megkéred, hogy oldjátok ezt meg! Sok száz eBayes vétellel a hátam mögött bátran mondhatom, hogy meg tudod beszélni vele a dolgot! Hogy ez újraküldés- resend- , részleges pénzvisszafietés- partial refund- , vagy teljes pénzvisszafizetés - full refund- lesz e, az mindig egyéni megállapodás kérdése. 

A korrekt eladó viszont szerintem megérdemli a maximális pozitív értékelést. Miért? Tegyük fel, elkeverték a postán a csomagod. (abban biztos lehetsz, hogy feladta! ) Szólsz neki, visszakapod a pénzed. És ezek után lenne pofád negatívra vagy semlegesre értékelni? Ráadásul inkorrekt is lennél ebben az esetben...
...és ha netán mégsem tudnátok megegyezni, még mindig szólhatsz az eBaynek, aki meg fogja oldani a gondod, ez biztos!  
 

Mit érdemes vásároni? 

Szerintem azt veszel amit akarsz, de ha rám hallgatsz, csak olyat vegyél, ami megéri :)
Egyrészt nincs minden jó áron. A tudatos vásárló informálódik vásárlás előtt, és az árakra figyel, nem az akciókra! 
Én óvatosságra intelek a nagy értékű műszaki cikkektől is. Miért? Azért kérlek, met bár van garancia rájuk, ennek érvényesítése macerás, adott esetben akár a termék visszaküldése is szükséges lehet, ami ugye a vevő költsége- a boltba is neked kell visszavinni a lejárt szavatosságú túró rudit! 

Jó áron vannak elektronikai alkatrészek, konyhai dolgok például, olcsóak a bizsuk, az órák. De majd nézz körül, biztos találsz jót jó áron. 

Annyit még megemlítenék: Lehet kapni gagyit is. Ugye fentebb írtam, nincs gond, ha gond van a termékkel, de azért készülj fel, hogy esetenként belefuthatsz vacak termékbe. 


Ha végigolvastad, gratulálok! Remélem elég részletesen és pontosan írtam le mindent, és mostmár bele mersz vágni. Ha valami nem tiszta, és nem írtam róla, kérdezhetsz nyugodt szívvel. Ha valamit kihagytam, írd meg hozzáfűzésben, az én fejem sem káptalan :) 

Az Aliexpress t, mint másik 'jó' oldalt egy következő bejegyzésben fogom bemutatni, ugyan így mint itt. A linkje itt lesz, várd türelemmel! 
Addig is böngészd át a szószedetet itt lent - ez egyelőre össze- vissza van, ahogyan előjöttek a szavak az írás közben, de majd rendezem őket! 

CÍMZÉS: 
Address- cím
- angol címzésre példa : Elm utca 99. - 99 Elm Street (fordított sorrend, és a házszám után nincs pont!)

Köz, Dűlő- Lane
Körút- boulevard
Út- road
Utca- street
Tér- square
Sétány- avenue


SZÓJEGYZÉK

Address- cím
Sign in- bejelentkezés
Join, Register- regisztráció
Accont- felhasználói fiók
Create- létrehozás
Create account- felhasználói fiók létrehozása
First name- keresztnév
Last name- vezetéknév
Confirm- megerősítés
Enter ...- írd be a...
I agree...- egyetértek, elfogadom a ...
Member- tag, felhasználó
Order- rendelés
Shipping- postázás
Free- ingyenes
Free shipping- ingyen posta
Shipping address- postázási cím
Edit- szerkesztés
Delete- törlés
Sort by...- redezés ... alapján
Best match- 'legjobb egyezés'
Orders- rendelések
Newest- legújabb
Seller rating- eladó értékelései
Price: low to high- ár: olcsó legelől
Price: high to low- ár: drága legelől
Lot- gyűjtő, több darab valamiből
Pieces/ Pcs- darabok, pl 100 PCS= 100 darab
100 PCS/ Lot- 100 darab termék/gyűjtő
Quantity- mennyiség
22 % Off- 22 % kedvezmény (Akcióóóó)
Delivery- kiszállítás
Estimated delivery time- körül-belüli kiszállítási idő
Buy- vásárlás
Buy now- azonnali vásárlás
Cart- bevásárlókosár
Add to cart- termék behelyezése a bevásárlókosárba
Details- adatok
Mininmum order, mini order- legkisebb elköltendő összeg (alatta nem postáznak)
Feedback- visszajelzés, értékelés